Egy különösen kemény sajt, melynek „tésztája” enyhén morzsolódós struktúrájú, és ha vannak is lyukak benne akkor is csak nagyon kevés, és elszórtan.
A sajtcipó formája cilinderalakú, magassága 18-24cm, átmérője 35-45cm, súlya pedig 24-40kg. Külső héja sima, kemény és aranysárga színű, mely az idő előrehaladtával sötétedik. Belül szalmasárga, világos és arany tónusokkal, állaga pedig olyan hatást kelt, mint ha töredezett volna. A Parmigiano reggiano az egyetlen olasz sajt, mely a mindenkori előállítási dátumot viselni köteles! Ezt a sajt oldalába égetik a készítő védjegyével és sorszámával. Minél érettebb a sajt annál jobb és minél kisebb a készítő sorszáma annál régebbi a manufaktúrája.
A mi királynőnk egy nagyon kis sorszámú cégtől származik és a legtökéletesebbre érleltük, melynek íze édeskés…illatos….és fűszeres…! Vékonyra szeletelve elolvad a szádban!
Meghalt a királynő, éljen a királynő!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
sonkasonka 2009.06.23. 12:41:31
Jó a zene,finom a sajt,jó a Papasz!:)