Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Cimkék

2009.02.12. 11:57 Picanter

Valentin nap

A Valentin-nap a szeretet, a szerelem ünnepe, ilyenkor az angolszász eredetű hagyomány szerint illik egymást kedves üdvözlettel, aprócska ajándékkal meglepni.

Valentin a legenda szerint i.sz. 269 körül római pap volt, aki titokban szerelmespárokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket. Valentint örvénysértés miatt bebörtönözték, ahol barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a beteg lány, és kivégzésének napján üzenetet küldött neki, amit így írt alá: 

„ A Valentinod”

Az idő múlásával ez az ünnep, nemcsak a szerelmesekről szól, hanem a szeretetről is. Megajándékozhatunk minden embert akit szeretünk, aki kedves a szívünknek. Különleges csokit vagy bort, nyugodtan adhatunk a szüleinknek, barátunknak vagy akár a testvérünknek is.

Régen úgy gondolták, ha a szerelem nem jön magától, akkor ott már csak a varázslat segíthet.

Ilyen hókuszpókusznak számított, ha kilenc magvú almát evett a lány. Ilyenkor a kilenc magot egy óvatlan pillanatban a kiválasztott fiú zsebébe kellett tenni, s akkor tuti, hogy nem maradt el a szerelem.

Akik már nagyon szerelmesek, és azt akarják, hogy szerelmük örökké tartson, egymás hajszálait süssék tésztába, és közösen egyék meg. Akkor soha nem fogják elhagyni egymást.

A csángók ugyanezt cselekedték a körömmel.

De ha egyszerűbben szeretnénk elvarázsolni a szerelmünket, akkor mindenképpen afrodiziákumos étellel kedveskedjünk neki. Ilyen a csoki,méz, a chili,  a gyömbér, a zeller, édeskömény, petrezselyem.. és még sok minden más.
Mi Valentin nap alkalmából, elkészítünk néhány izgalmas falatot, hogy ne a főzéssel menjen ez az időnk ezen a szép napon.
Kapaható lesz nálunk mézes- chilis-Worcesteres csirke szárny, zelleres-sárgarépás körettel, ementáli sajtból kézsült mártogatóval.
A vacsora mellé, pedig többfajta, spanyol magyar borok közül választhat, vagy a Szerelem borával kedveskedhet szerelmének, hogy ez a nap az eddigieknél romantikusabbra sikerüljön.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://picanter.blog.hu/api/trackback/id/tr27938708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása